Torsk med kartofler og lidt grønt

Torsk

Hvis du godt kan lidt torsk er her en nem ret til en hverdagsaften.

Vi fik en salat og nogle grønne asparges til og kartofler fra ovnen.

Salaten bestod af  sprøde salatblade, lidt soltørrede cherry tomater, lidt høvlet parmesan eller anden fast ost, en rest røget hellefisk . Her kan du også vælge lidt ristet chorizo pølse eller lidt bacon, der skal bare lidt i der har en lidt kraftig smag, da torsken er meget fersk, og det røgede eller stærke giver et pust til fisken. Som dressing piskede jeg lidt hasselnøddeolie sammen med citronsaft og lidt acasiehonning.

salat med soltørrede tomater og hellefisk

salat med soltørrede tomater og hellefisk

Kartoflerne skrubbes og skæres i skiver på 5-7 mm. De lægges på en bageplade med bagepapir og pensles let med olie og drysses med frisk timian. Bages i ovnen til de er gyldne ca. 40 min v. 200 grader.

Kartofler med timian

Kartofler med timian

Blancher asparges i kogende vand et øjeblik og rul parma skinke omkring. Læg dem i et fad med bagepapir og pensel med lidt olivenolie. Sæt dem i ovnen de sidste 10 min. af kartoflernes stegetid. Kom lidt høvlet parmesan eller anden ost på når de kommer ud af ovnen.

Asparges med parmaskinke og parmesan

Asparges med parmaskinke og parmesan

Læg torske fileterne på bagepapir og smør lidt olivenolie  og salt ovenpå, skru ovnen ned på 180 grader og sæt dem ind til kartofler og asparges de sidste 10-13 min af stegetiden. Pas på de ikke får for meget, lamellerne skal kun lige dele sig.

Den færdige ret med torsk

Den færdige ret med torsk

Mængderne afhænger af antal personer og hvor sulten man er. Vi er 2 og jeg købte 400 g. torskefilet, vi fik 3 asparges hver og en pladefuld kartoffelskiver.

For nemhedens skyld valgte jeg at købe en bearnaise sause, der hedder Erik`s bearnaise, fåes i de fleste supermarkeder, men man behøver ikke bearnaisen, det vælger man selv.

Share on Facebook

One Thought on “Torsk med kartofler og lidt grønt

  1. det ser godt ud og nemt også. tak for det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation