Karameller med nødder

Flødekarameller med pistasienødder og pinjekerner

 

Lav dine egne karameller, det er ikke besværligt, det eneste det kræver er lidt tålmodighed, da det skal koge 40-45 min.

image

 

1/2 l. piskefløde                                 image                                                      

250 g. sukker

130 g. glukose

25 g. pistasie nødder

25 g. pinjekerner

 

 

 

 

 

Kog piskefløde, sukker og glukose op i en stor gryde, med en stor overflade. Den skal koge kortere tid hvis overfladen er stor.

Kog i ca. 40-45 min, brug et termometer, det skal vise 120-122 grader.

Karamellen er færdig når den begynder at karamellisere og slippe bunden af gryden.

Beklæd en form, mål 15 x 20 cm., med bagepapir, og hæld karamellen heri.

Lad karamellen køle af min. 3 timer, eller til næste dag.

Skær karamellen i passende stykker og pak dem i bagepapir, eller køb celofan specielt egnet til indpakning af karameller.

Jeg har valgt at købe noget “tape” med mønster i Kaffekrukken, Køge. Det har jeg sat på papiret inden jeg pakkese karamellerne ind.

Share on Facebook

4 Thoughts on “Karameller med nødder

  1. Iiihh, hvad ser de lækre ud, dem tror jeg at jeg vil prøve at lave.
    Og hvad er det bare en fin blogg du har, så fine billeder , man bliver helt fristet at lave de ting du viser.
    Stort knus fra mig

  2. Camilla Lykke Petersen on 8. november 2013 at 15:54 said:

    Kære Maj Britt
    Fin blog du har her.
    De karameller ser jo super lækre ud! Opskriften er gemt til en regnvejrsdag.
    Hilsen nr. 40 :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation